Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K11a45r97l78a 90S71u38c11h57á

20. 11. 2017 16:33

si představte, kdyby se zkontrolovaly všechny urny s hlasovacími lístky

0 0
možnosti

J70a16n 39R78á86ž

20. 11. 2017 15:17

Problém se získáním lidí do komisí zajišťujících volby, nemůže být důvodem pro tolerování volebních, když už ne přímo podvodů, tak šlendriánu při sčítání. A tolerovat to, že se v průběhu voleb porušilo zajištění nedotknutelnosti obsahu volební urny, je zcela nepřípustné. Zde by trestní oznámení bylo na místě a je s podivem, že to nekonstatoval NSS ve svém odůvodnění rozhodnutí a neplatnosti volby pana Bendla. Blíží se jak prezidentské i komunální volby. Zejména komunální volby jsou nebezpečím, protože chuť dostat do zastupitelstva kamaráda, může být velkým lákadlem pro lidi v komisi. Takže by jen prospělo, kdyby členové komisí věděli, že mají i trestně právní odpovědnost za bezchybný výkon své služby ve volební místnosti.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že šlendrián nebo dokonce podvody je nebezpečný zejména u komunálních voleb - tam někdy o výsledcích rozhoduje jediná okrsková komise. Ale hrozit členům volebních komisí trestní odpovědností, to může hodně lidí od práce ve volební komisi odradit.

0 1
možnosti
Foto

A proto je lepší tolerovaná neodpovědnost?

1 0
možnosti
Foto

U těch osmi volebních okrsků, kde okrsková volební komise u hlasovacích lístků pro ODS automaticky připočetla preferenční hlasy prvním 4 kandidátům, se jedná opravdu o hrubou manipulaci, hraničící s trestným činem. Nevěřím, že ba se jednalo o neznalost. To, že v některých volebních okrscích se zapomněli podívat na druhou stranu volebního lístku ODS a nezapočítali preferenční hlasy odtamtud, lze hodnotit jako nedbalost.

1 0
možnosti
Foto

Ještě by mne zajímalo, zda u těch osmi volebních okrsků, kde okrsková volební komise u hlasovacích lístků pro ODS automaticky připočetla preferenční hlasy prvním 4 kandidátům, provedli to samé i u hlasovacích lístků jiných stran než ODS.

4 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS